HomeNieuwsLifestyleJe buren bepalen hoe je gelukkig je bent

Je buren bepalen hoe je gelukkig je bent

De grote meerderheid van de mensen die blij zijn met de omgeving waarin ze wonen, geven aan dat ze een goede relatie hebben met hun buren. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Opvallend is dat een vrijstaand huis meer gelukkig maakt dat een appartement.

Als iemand je zegt dat hij blij is met de plek waar hij woont, dan kan je ervan uitgaan dat die persoon beste vriendjes is met zijn buren. Dat is toch de conclusie van een enquête van de Amerikaanse nieuwszender CBS. Die onderzocht het verband tussen de relatie met je buren en de mate waarin je tevreden bent met je woonomgeving. En wat blijkt: hoe beter de band met de mensen die naast, boven of onder je wonen, hoe gelukkiger je bent.

Bijna iedereen van de bevraagden, zo’n 97%, van de mensen die goed overeenkomen met hun buren, stelde blij te zijn. Al valt er wel een opmerkelijke trend op. Als je in een vrijstaande woning woont, is de kans groter dat je je daar gelukkig voelt. Bij mensen die in een appartement wonen, zakt het tevredenheidscijfer bijvoorbeeld naar 88%.

Het bericht Je buren bepalen hoe je gelukkig je bent verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels