HomeNieuwsLifestyleBewezen. Het tweede kind is het meest vervelende gezinslid

Bewezen. Het tweede kind is het meest vervelende gezinslid

De rol van groepsdynamiek in een gezin is interessant studiemateriaal voor wetenschappers en ze ontdekken er steeds meer over. Zo zouden kinderen die als tweede geboren worden, voor de meeste problemen zorgen. 

Toen de econoom Joseph Dolye onderzoek uitvoerde bij duizende Amerikaanse en Deense broers, ontdekte hij dat vooral de jongens die als tweede werden geboren, het meeste in de problemen geraakte. Het risico om met justitie in aanraking te komen was 25 tot 40% hoger dan bij eerstgeborenen. Voor deze problemen zouden volgens Dolye verschillende oorzaken te vinden zijn.

Opvoedtechnieken 

Wie als eerste geboren wordt, krijgt de onverdeelde aandacht van zijn ouders. Alle kinderen die nadien volgen, moeten de aandacht delen. Bovendien wordt het eerste kind beschouwd als een rolmodel terwijl de andere kinderen meer moeten opkijken naar hun broer of zus en er een meer druk op hun schouders komt te liggen. Tot slot zijn de opvoedtechnieken bij een later kind ook anders en zal de groepsdynamiek veranderen met strubbelingen als gevolg.

Het bericht Bewezen. Het tweede kind is het meest vervelende gezinslid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels