HomeNieuwsLifestyleIbiza aan de Schelde

Ibiza aan de Schelde

In bijna tropische temperaturen is de festivalzomer goed begonnen in Antwerpen. Bijna 16.000 festivalgangers gingen afgelopen zaterdag uit de bol op Elrow Town, een knotsgek dancefeest dat komt overgewaaid uit Spanje. Metro was erbij en zag dat het goed was.

Elrow Town in drie woorden? Stevige beats, veel kleur en vooral véél confetti. Het festival doet denken aan Tomorrowland, met kleurrijke vlaggen en acteurs in kostuum die mee feestten op de muziek. Het ene hoofdpodium zag eruit als de voorkant van een gigantisch flatgebouw, met in elk raam dansende figuren. Aan het tweede hoofdpodium kon je je vergapen aan psychedelische kleuren en een ronddraaiend rad. Voor de verkleedkledij gold dan weer: hoe zotter, hoe beter. Van crazy kuisvrouwen tot een man die nog in de douche staat, gigantische poppen en maffiosi die (valse) geldbriefjes in het rond strooiden. Ook het publiek sprong mee op de verkleedkar, en dostte zich uit met opblaasbare zwembandjes en knotsgekke brillen.

Biologisch afbreekbare confetti

De kleding had vaak niets om het lijf, en dat kon moeilijk anders in de hitte. De organisatie verdeelde gelukkig gratis water, al was dat na een tijdje wel op. Het nieuwe feestconcept, vervangt Summerfestival, viel duidelijk in de smaak bij de bezoekers, want op de dag zelf verkocht het festival nog uit door mond-aan-mondreclame. De house- en techno dj’s zorgden voor een Ibiza-gevoel in Antwerpen. Echt magisch was dan weer het moment waarop tienduizenden confettislingers de lucht werden ingeschoten. De hemel kleurde plots rood-wit, en het feest kon helemaal losbarsten. En voor je je milieu-vragen stelt: elke papiersnipper die de lucht inging, was perfect biologisch afbreekbaar.

Megatwister

Ook de innerlijke mens kwam aan zijn trekken op het festival. Naast standaard festival-eten zoals pizza, pita en frietjes was er ook culinair ‘verantwoord’ voedsel voorzien, zoals de ballen van Balls & Glory en Mexicaans eten. Het publiek kon zich ook uitleven op een springkasteel of een spelletje megatwister spelen. En voor wie even genoeg gespeeld en gedanst had, waren er een aantal artisanale kraampjes met juwelen en handtassen. Kortom, Elrow Town sleurt je mee in een knotsgekke fantasiewereld vol opblaasfiguren en muziek, een ideale plek om helemaal los te gaan en te ontsnappen aan de sleur van alledag.

Het bericht Ibiza aan de Schelde verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels