HomeNieuwsLifestyleCouleur Café, het kleurrijkste feest van Brussel

Couleur Café, het kleurrijkste feest van Brussel

Voor deze tweede editie in het Ossegempark, in de schaduw van het Atomium, kon Couleur Café op prachtig weer rekenen. Ook de treinstaking gooide geen roet in het eten. Zo’n 65.500 bezoekers vonden de weg naar drie podia vol wereldmuziek en hiphop.

Op Couleur Café vind je twee soorten festivalgangers. Zij die komen voor de muziek en zij die genieten van de sfeer en het eten. De tweede groep is duidelijk in de meerderheid, en je kan hen geen ongelijk geven. Verspreid over het feeërieke bos heb je een gezellige souk, met de betere yogabroek en hennatattoos, de secret bar voor zweterige springsessies en wodka, de Mama Foufou stage met dansworkshops en spontane feestjes met sambadanseressen of fietsende dj’s.

Couleur Café
Couleur Café/Nathalie Nizette

Tijdens dit Brusselse festival is verbondenheid het sleutelwoord. Dat uit zich nog het beste in de witte gezichtstattoos die je overal ziet opduiken. Dezelfde krullerige stijl, maar toch telkens een ander motief, een metafoor voor de diverse festivalgangers. Hiphoppers en reggaefans chillen naast elkaar in de hangmatten en knuffelen bomen in de Namasté Village. Niks moet en alles mag, dé leuze van Couleur Café.

Rue Du Bien Manger

De knorrende magen worden gevuld in de Rue Du Bien Manger. De foodtrucks uit alle hoeken van de wereld bewijzen dat Couleur Café ook een gastronomisch festival is. Wij konden de Senegalese, Tibetaanse en Argentijnse gerechten wel smaken, al waren de rijen voor de eetkraampjes lang.

Van TheColorGrey tot Chinese Man

De muziekprogrammatie was net als vorig jaar een evenwichtige mix tussen wereldmuziek en hiphop. Vrijdag opende TheColorGrey het driedaagse festival met zijn zwoele r&b-stem. De Frans-Cubaanse tweelingzusjes Ibeyi lieten het publiek uit hun hand eten en rapper Damso deed de wei ontploffen. In de arena van de Green stage gaf Selah Sue een intiem concert. Zaterdag behoorden jazzlegende Gregory Porter en hiphopcollectief Niveau4 tot de absolute toppers en zondag maakten rap queen Coely, de stralende Calypso Rose uit Trinidad & Tobago en Ziggy – zoon van – Marley het mooie weer.

Couleur Café
Calypso Rose – Couleur Café/Vanessa Rasschaert

Couleur Café was voor ons de perfecte start van de zomer, al zaten die goedgeluimde weergoden daar zeker voor iets tussen.

Tip: Hit the city met je festivalbandje!

Op vertoon van je festivalbandje krijg je korting bij verschillende musea en attracties in Brussel, zoals Kinepolis, BOZAR en de tentoonstelling ‘Star Wars Identities’. Houd je bandje dus nog even aan!

Meer info op www.couleurcafe.be

Janne Vandevelde

Het bericht Couleur Café, het kleurrijkste feest van Brussel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels