HomeNieuwsLifestyleHier worstelen Millenials mee op liefdesvlak

Hier worstelen Millenials mee op liefdesvlak

De liefde vinden is nooit gemakkelijk geweest, maar voor Millenials lijkt het nog moeilijker dan voor eerdere generaties. Zij zijn opgegroeid in een wereld waarin datingapps de indruk wekken dat er keuze te over is. Volgens therapeuten zijn dit de vaakst voorkomende klachten van twintigers en dertigers, als het op daten en liefde aankomt.

1. “Ik kan niet kiezen”

Millennials hebben vaak last van keuzestress. Er zijn meer manieren dan ooit om op zoek te gaan naar de ‘Ware’, wat net verlammend kan werken. Ze zijn vooral bang om de foute keuze te maken.

2. “Waarom zou ik trouwen?”

Anno 2018 hebben twintigers en dertigers andere prioriteiten dan vroeger. Vaak komt de opleiding, carrière en reizen op de eerste plaats, terwijl huisje, tuintje, boompje met de wederhelft minder belangrijk is. Kinderen krijgen voor je in het huwelijksbootje stapt is ook al lang geen schande meer. En veel Millennials vragen zich ook af waarom ze überhaupt zouden trouwen omdat hun ouders zelf gescheiden zijn.

3. “Wat betekent dit bericht?”

Millennials communiceren vooral via berichten in plaats van face to face. Maar woorden alleen zeggen niet alles, ook de gezichtsuitdrukkingen, de toon waarop je iets zegt en de lichaamstaal is ontzettend belangrijk. Het is dan ook geen verrassing dat droge teksten op Whatsapp of Messenger vaak tot frustraties en foute interpretaties leiden.

4. “Waarom date ik met niemand?”

Veel Millennials hebben vrienden die trouwen, een huis kopen of kinderen krijgen. Zeker voor de eeuwige vrijgezel is zo’n vriendenkring best pijnlijk. Ze vinden het vervelend dat ze zelf geen partner aan de haak kunnen slaan of dat ze zich nog niet klaar voelen om te settelen.

5. “Ik wil niet financieel afhankelijk zijn”

Koppels die niet discussiëren over geld zijn een zeldzaam ras, zeker bij de generatie Millennials. Ze willen zelf beslissen aan wat ze hun geld uitgeven en of ze het braaf op een spaarrekening zetten. Naast een gemeenschappelijke bankrekening, houden ze ook nog vast aan een persoonlijke rekening.

6. “Mijn partner moet opgroeien”

De laatste klacht is er eentje die vooral bij vrouwen voorkomt. Ze voelen dat ze klaar zijn voor een serieuze relatie, terwijl hun vriend liever video games speelt en zich nog vaak puberaal gedraagt met andere mannen. Het resultaat: de dames vragen zich af of ze moeten wachten tot de partner zijn gedrag verandert of dat ze hem moeten dumpen voor een ander, meer volwassen visje in de zee.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels