HomeNieuwsLifestyleBelg wil meer tijd voor zichzelf

Belg wil meer tijd voor zichzelf

Boodschappen doen, een bezoek brengen aan je grootmoeder, het huis schoonmaken, met het lief naar de cinema én een avondje uit met je vrienden. Het weekend is meestal zodanig vol gepland, dat er nog maar weinig tijd overschiet voor me-time. Het is dan ook geen verrassing dat veel Belgen nood hebben aan meer tijd voor zichzelf. 

Negen op de tien Belgen hebben nood aan meer me-time in het weekend. Dat blijkt uit een rondvraag bij 1.000 Belgen in opdracht van Fuze Tea, het nieuwe ijstheemerk van Coca-Cola. Nog volgens de studie is zondag nog steeds de collectieve rustdag. Dan hebben onze landgenoten de meeste vrije tijd. Gemiddeld profiteren ze dan van gemiddeld 72 minuten me-time.

Eigen schuld, dikke bult

Toch geeft 54% aan dat een moment voor zichzelf eerder zeldzaam is. De boosdoener? Iedereen heeft het druk, druk druk. Zo vindt meer dan vier op de tien het moeilijk om aan het einde van een weekdag te stoppen met werken. Ze doen ’s avonds dan nog wat voort en checken hun mails nog een keertje.

Toch kunnen we het gebrek aan me-time niet volledig op onze drukke levensstijl steken. Volgens lifecoach Eva Daeleman moeten we zelf op het zondaarsbankje gaan zitten. “Als het over tijdsbesteding gaat, gebruiken we vaak en onbewust allerlei excuses”, legt ze uit. “Als we 24 uur hebben in een dag, waarvan we gemiddeld 7 uur werken en 8 uur slapen, hebben we nog 9 uur over om tijd vrij in te zetten. Als lifecoach motiveer ik mensen om meer nu te leven en even na te denken over wat hen éch tgelukkig zou maken binnen deze 9 vrije uren.”

Hoe wordt de kostbare tijd voor zichzelf meestal besteed? De helft kijkt naar de buis of kruipt in de zetel met een boek of tijdschrift. Ook een warm bad of gezellig kokerellen is de ideale manier om te relaxen, zo blijkt uit het onderzoek. Al kan het ook gekker. Zo’n 28% praat tegen zijn huisdieren. Een op de vijf Belgen vindt uit volle borst zingen in de auto ontspannend en 9% danst graag voor de spiegel.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels