HomeNieuwsLifestyleGrasmaaier vestigt nieuw snelheidsrecord: in amper 6 seconden naar 160 kilometer per...

Grasmaaier vestigt nieuw snelheidsrecord: in amper 6 seconden naar 160 kilometer per uur

In Duitsland heeft een grasmaaier van Honda het snelheidsrecord gebroken. De fabrikant ontwierp een gemotoriseerde, vierwielige grasmaaier die op het racecircuit bij Dresden een snelheid van 160 kilometer per uur haalde in slechts 6,3 seconden tijd.

Autofabrikant Honda levert niet enkel snelle auto’s, maar ook razendsnelle grasmaaiers. Op het asfalt van de Dekra Lausitzring brak een een grasmaaier ontworpen door Honda het record van snelste grasmaaier. De Mean Mower werd speciaal voor het record ontwikkeld en is uitgerust met een 99cc V2-motor die ook in hun CBR1000FF Fireblade SP-motorfiets terug te vinden is. Het gemotoriseerde, vierwielige toestel bevat draaiende messen en een opvangbak. Toch wist de machine een topsnelheid van 160 kilometer per uur te halen in amper 6 seconden tijd.

(Lees verder onder de video.)

400 kilometer per uur

De grasmaaier schakelde zelfs nog een niveau hoger en haalde makkelijk een snelheid van 245 kilometer per uur. Volgens Honda kan de Mean Mower zelfs een topsnelheid halen van 400 kilometer per uur. “Dat is even snel als een Bugatti Chiron. Maar onze maaier weegt “slechts” 70 kilo terwijl de Chiron bijna twee ton weegt. De Mean Mower is daarmee, omgerekend, krachtiger dan de Bugatti”, beweert de autofabrikant. Achter het stuur zat stuntrijdster Jess Hawkins die het ritje in goede banen leidde.

Niet te koop

De Japanse fabrikant heeft lang over het ontwerp nagedacht. “Ons doel was een fantastische machine ontwerpen, een maaier waarin zeer geavanceerde technieken zijn verwerkt”, aldus Honda. “De Mean Mower ziet er, ondanks alles wat er onder de motorkap zit, nog steeds uit als een normale motormaaier. Dat was ook een vereiste van Guinness World Records.” Jammer genoeg zullen snelheidsduivels zelf geen ritje kunnen maken op de monstermaaier. De fabrikant zal het toestel namelijk niet opnemen in de productie en dus zal hij niet op de markt verkrijgbaar zijn. Honda is wel van plan om de gebruikte technieken en materialen te verwerken in grasmaaiers die wel geschikt zijn voor thuisgebruik.

Het bericht Grasmaaier vestigt nieuw snelheidsrecord: in amper 6 seconden naar 160 kilometer per uur verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels