HomeNieuwsLifestyleSeks tijdens de huwelijksnacht? Liever niet.

Seks tijdens de huwelijksnacht? Liever niet.

De huwelijksdag is voor velen de mooiste dag van hun leven. Omringd door vrienden en familie geef je elkaar het jawoord, om vervolgens helemaal los te gaan tijdens het etentje en alles wat daarop volgt. Veel kans dat je gedurende heel de dag verlangend uitkijkt naar je huwelijksnacht, want de traditie wil dat je trouw dan geconsumeerd wordt. Maar de praktijk leert ons iets heel anders.

Bruidjes doen onder hun trouwkleed vaak bijpassende lingerie aan. Jarretellen en korset, sexy beha of witte string met een strikje: alles om je op en top bruid te voelen. En natuurlijk is dat niet zonder voorbedachte rade – je rekent erop dat je dag zal eindigen met een stomend potje huwelijksseks. Daar is niets mis mee, maar bereid je alvast voor op een teleurstelling.

Te moe, te dronken of geen zin

Uit een rondvraag van eventplatform Salino bij 1.500 pasgetrouwde koppels blijkt dat 65% van hen geen seks heeft tijdens de huwelijksnacht. Met andere woorden, het huwelijk wordt niet geconsumeerd. De redenen waarom verschillen, maar vermoeidheid staat met stip op nummer een. Van al dat dansen en babbelen en eten wordt een mens nu eenmaal moe en dan kan de moed om nog aan een lange vrijpartij te beginnen weleens ontbreken. Ook te veel drank, geen zin en geen kans om samen in bed te kruipen werden vermeld als mogelijke obstakels. Wil je je huwelijk consumeren, dan is een ingetogen trouwfeest dus geen overbodige luxe.

Het bericht Seks tijdens de huwelijksnacht? Liever niet. verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels