HomeNieuwsLifestyleBrusselse broodjeszaken behoren tot beste van Europa

Brusselse broodjeszaken behoren tot beste van Europa

Een belegd broodje is simpel, maar kan verdomd lekker zijn. Mits het juiste beleg en het juiste brood is het mogelijk om een waar meesterwerkje te creëren. Het is bovendien een makkelijke en snelle lunch, ideaal als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin om urenlang te tafelen. Zo dacht ook de reiswebsite Big 7 Travel erover en daarom stelden ze een top 50 op van de beste Europese broodjeszaken.

De concurrentie is moordend. Europa staat bol van de goede broodjeszaken, hoewel die natuurlijk allemaal anders zijn. In Italië kies je hoogstwaarschijnlijk voor mozzarella, tomaten en parmaham, maar in het Verenigd Koninkrijk gaat je voorkeur uit naar een ouderwetse Mac & Cheese. Na een overvloed aan broodjeszaken die ons spontaan doen watertanden, komt België binnen op de 30ste plaats.

Brusselse broodjes

De eer voor het beste Belgische broodje is weggelegd voor Pistolet Original. De twee vestigingen van de broodjeszaak liggen beide in Brussel en nemen de oerdegelijke pistolet als basis. De broodjes worden vervolgens belegd met bijvoorbeeld Américain préparé, witlof of gerookte zalm. Op plaats 34 staat Holy Smoke. Die zaak baseert zich niet op Belgische gerechten, maar vindt inspiratie in de Verenigde Staten. Het vlees wordt langzaam gegaard, wat resulteert in de bekende Texas BBQ style. De pulled pork smelt haast op de tong en wordt bovendien afgewerkt met heerlijke sausjes voor een meer dan smaakvol resultaat. De laatste Belgische inzending ten slotte is Fritland. Hier kan je niet alleen een heerlijk pakje friet halen, maar ook de typische Belgische mitraillette uitproberen. De combinatie van stokbrood en frieten is misschien allesbehalve gezond, maar lekker is het wel.

Het bericht Brusselse broodjeszaken behoren tot beste van Europa verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels