HomeNieuwsLifestyleEen Belg op drie reinigt zijn smartphone zo goed als nooit

Een Belg op drie reinigt zijn smartphone zo goed als nooit

Maar liefst een Belg op drie reinigt zijn smartphone bijna nooit. Dat is niet bepaald hygiënisch, waarschuwt gezondheidsbedrijf Essity.

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Maar hoe proper zijn je handen eigenlijk nog nadat je een bericht hebt getypt op je smartphone? Niet iedereen realiseert zich dat een telefoon een broeihaard voor bacteriën is. Ongeveer 30% van de Belgen reinigt zijn smartphone immers bijna nooit. Ze doen dit maar één keer per half jaar of nog minder.

Zo’n 13% heeft het apparaat zelfs nog nooit proper gemaakt. Nogal wansmakelijk als je je bedenkt dat bijna drie op de vier mensen de smartphone overal mee naartoe zeulen, zelfs naar het toilet. Dat blijkt uit een enquête van het hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity bij zo’n 1.060 Belgen.

Desinfecterend middel

Ongeveer de helft reinigt zijn gsm wel, maar alleen als die zichtbaar vuil is. Bovendien maakt de overgrote meerderheid dan alleen het scherm proper. Amper 7% gebruikt een desinfecterend middel bij het karwei.

“Als je weet dat mensen hun smartphone gemiddeld zo’n 100 keer per dag ontgrendelen, dan kun je je voorstellen hoeveel bacteriën zich hier verzamelen. Zelfs als het hebbeding niet zichtbaar vuil is, kan het miljoenen bacteriën bevatten. Dan kun je nog zo vaak je handen wassen, maar wanneer je je telefoon niet regelmatig schoonmaakt haalt het weinig uit”, zo klinkt het besluit van Essity.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels