Vind ons op

Zita

Vijf veelgemaakte fouten bij het epileren van je wenkbrauwen

Lifestyle

Vijf veelgemaakte fouten bij het epileren van je wenkbrauwen

Mooie geëpileerde wenkbrauwen willen we allemaal wel. Maar een foutje is al snel gemaakt tijdens het bijwerken van je wenkbrauwen. We lijsten de meest voorkomende fouten tijdens het epileren voor je op, zodat jij ze niet hoeft te maken.

Te veel haartjes wegplukken

Regel nummer één bij het epileren van je wenkbrauwen: pluk nooit te veel haartjes weg. Probeer niet als een bezetene alle haartjes te verwijderen, want dan krijg je van die dunne lijntjes – niet bepaald flatterend. Epileer ook niet te veel tussen je wenkbrauwen: het moet niet lijken alsof er een autostrade tussen zit. Trek alleen de haartjes uit die het hardste opvallen en die altijd blijven terugkomen.

Een vergrootspiegel gebruiken

Door een spiegel te gebruiken die je gezicht vergroot, vergeet je hoe je wenkbrauwen er écht uitzien. Ze zien er mischien vol uit, maar in werkelijkheid zijn het twee dunne streepjes. Kijk dus zeker af en toe eens in een gewone spiegel om niet voor plotse verrassingen te staan.

Probeer je wenkbrauwen niet identiek te maken

Als je denkt dat je wenkbrauwen er helemaal identiek moeten uitzien, dan heb je het mis. Elke wenkbrauw is anders, focus je tijdens het epileren dus altijd op één wenkbrauw. Ze moeten er natuurlijk niet compleet anders uitzien, maar helemaal hetzelfde is ook niet goed.

Boven je wenkbrauwen epileren

Trek de haartjes boven je wenkbrauw nooit zelf uit. Dat is de natuurlijke vorm van de wenkbrauw en zo geraakt die helemaal verpest. Wil je toch graag iets doen aan de bovenkant van je wenkbrauw? Vraag dan hulp aan een schoonheidsspecialiste.

Je uiteinden beklemtonen

Het kan heel snel fout gaan met het epileren van de uiteinden van je wenkbrauwen. Ze zijn al snel te kort, te lang, te dik, te dun … Kies voor een vorm die bij je gezicht past. Die perfecte vorm achterhaal je door een denkbeeldig lijntje te trekken van het topje van je neus via je ooghoek naar buiten. Op dat punt moet je wenkbrauw stoppen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/vijf-veelgemaakte-fouten-bij-het-epileren-van-je-wenkbrauwen

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top