HomeNieuwsLifestyleDit zijn de 10 duurste steden ter wereld

Dit zijn de 10 duurste steden ter wereld

Het leven wordt almaar duurder, zowel bij ons als in andere landen. Al is de ene plek al duurder om te leven dan de andere. Wie een centje wil sparen, kijkt dus maar beter uit. Gelukkig stelde het softwarebedrijf ECA International een lijst op van de duurste steden ter wereld om te wonen om ons een handje te helpen.

ECA houdt rekening met verschillende factoren: de gemiddelde prijs van de huur, het openbaar vervoer, standaardproducten zoals melk en kookolie en de sterkte van lokale munt.

Uit hun onderzoek blijkt dat Azië veruit het duurste continent is om te wonen, met zes landen in de top 10. Hongkong mag zich voor het derde jaar op rij de duurste stad ter wereld noemen. Daarnaast staan ook Tokio, Shanghai, Guangzhou en Seoel in de top tien. En ook Tel Aviv, meer richting het Midden-Oosten, vervoegt het lijstje.

Enkele steden werden ook goedkoper dit jaar. Onder meer Parijs, Madrid, Rome en onze eigen hoofdstad Brussel zakken in het lijstje, onder andere vanwege de euromunt die minder sterk staat dan voordien.

De top 10

1. Hongkong (Bestuurlijke regio China)

2. New York (Verenigde Staten)

3. Genève (Zwitserland)

4. Londen (Verenigd Koninkrijk)

5. Tokio (Japan)

6. Tel Aviv (Israël)

7. Zurich (Zwitserland)

8. Shanghai (China)

9. Guangzhou (China)

10. Seoel (Zuid-Korea)

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-zijn-de-10-duurste-steden-ter-wereld

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels