HomeNieuwsLifestyleHoe je saai eten lekker maakt door het anders te eten

Hoe je saai eten lekker maakt door het anders te eten

Ben je iets echt beu gegeten? Dan moet je eens proberen om het op een totaal andere manier te eten, bijvoorbeeld popcorn met stokjes. Volgens een Amerikaanse studie creër je zo opnieuw het gevoel van de allereerste keer dat je het gerecht at.

Popcorn eten met stokjes. Het klinkt als een opdracht tijdens de training van Karate Kid, maar onderzoekers van de Ohio State University raden je het aan. Ze ontdekten namelijk dat de vreemde manier van eten het gerecht, in dit geval popcorn, lekkerder maakt. Hetzelfde gebeurde ook met andere gerechten.

De wetenschappers voerden voor hun studie verschilllende proeven uit. Ze verdeelden onder andere 68 proefpersonen in twee groepen. De eerste groep moest popcorn op een normale manier eten, met hun handen dus. De tweede groep kreeg er stokjes voor. Nadien moesten ze zeggen of ze ervan genoten hadden, hoe de smaak was en hoe leuk het was.

Het nieuwe is er al snel af

Wat duidelijk opviel uit de antwoorden, was dat de ‘stokjes’-groep veel meer had genoten van de popcorn dan de ‘normale’ eters. Om hun resultaat te testen, schotelden ze de groepen opnieuw een portie van de lekkernij voor. Uit de bevindingen achteraf bleek dat de groepen deze keer evenveel genoten hadden, meldt Yahoo.

“Dit suggereert dat de stokjes voor meer plezier zorgen omdat ze voor een ongewone, nieuwe ervaring zorgen. Niet omdat het een betere manier is om popcorn te eten”, verklaart Robert Smith, professor marketing aan de universiteit en co-auteur van de studie. Zijn team liet mensen ook op nieuwe manier water drinken en tekende daarbij gelijkaardige reacties op. De professor ziet in de bevindingen onder andere een oplossing om kinderen meer groenten te laten eten.

Het bericht Hoe je saai eten lekker maakt door het anders te eten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels