HomeNieuwsLifestyleDit mag je nooit zeggen als je partner droevig is

Dit mag je nooit zeggen als je partner droevig is

Heeft je lief last van stress, of ruzie met een goede vriend? Dan is het niet altijd gemakkelijk om de juiste woorden te vinden. Gelukkig helpt professor Jane Greer je een eindje op weg door te verklappen wat je zeker niet mag zeggen.

Volgens Greer, relatie-expert en auteur van ‘What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship’, heeft iedereen af en toe te maken met een dipje. Maar iedereen gaat daar anders mee om. Terwijl sommigen een open boek zijn en een luisterend oor zoeken voor hun problemen, zijn anderen geneigd om die gedachten voor zichzelf te houden.

Het laatste wat je dan mag doen, is je wederhelft dwingen om te praten, zo vertelt Greer aan Women’s Health. Zinnen als “Komaan, vertel het me. Misschien kan ik helpen” zijn dus uit den boze. In plaats van te focussen op de problemen van je partner, geef je dan de indruk dat je denkt dat het om jou draait. Ook al bedoel je het nog zo goed, dat kan egoïstisch overkomen.

Wat kan je dan wel doen?

Op zich voel je je dan misschien machteloos, maar volgens de Amerikaanse zijn er een heleboel andere dingen die je kan doen. In plaats van te praten, kan je tonen dat je er bent door je vriend of vriendin eens goed vast te pakken. Een lekker etentje koken, een dikke smakkerd geven of een ander klein gebaar kan ook wonderen doen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels