HomeNieuwsLifestyleModemerk Missguided fotosthopt striemen op modellen

Modemerk Missguided fotosthopt striemen op modellen

Het Britse merk Missguided krijgt de wind van voren. Om hun nieuwste badmodelijn te presenteren, hebben ze een beroep gedaan op modellen met striemen. Althans, dat beweren ze toch. Volgens enkele critici hebben ze de striae gewoon gefotoshopt.

Een week geleden werd Missguided nog de hemel in geprezen omdat ze modellen met striemen gebruiken. Het modemerk werd zelfs een goed voorbeeld van body positivity genoemd. Ondertussen twijfelen veel mensen aan de goede bedoelingen van de webshop.

Als je goed naar de foto’s kijkt, merk je dat de striemen op de billen van de vrouwen gefotoshopt zijn. Zo hebben de striae op verschillende foto’s een andere vorm en vallen er enkele bewerkingsfouten op. Heel wat socialemediagebruikers klagen over deze stunt. “Ik ben zo teleurgesteld in dit bedrijf”, klinkt het sceptisch op Twitter.

Missguided ontkent ondertussen in alle toonaarden dat ze de foto’s bewerkt hebben. “We willen graag zeggen dat de beschuldigingen dat we Photoshop hebben gebruikt niet kloppen. Ons doel was net om te focussen op body positivity, dus het zou vreemd zijn om ‘imperfecties’ weg te werken. Dat zou heel onze boodschap tenietdoen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels