HomeNieuwsLifestyleDit is de zeldzame aandoening waarbij je constant seksueel opgewonden bent

Dit is de zeldzame aandoening waarbij je constant seksueel opgewonden bent

Het klinkt best plezant, alleen is het dat allesbehalve. Het ‘restless genital syndrom’ is een aandoening waarbij je constant opgewonden bent. Meestal gaat opwinding gepaard met seksuele gedachten of fantasieën, maar in dit geval zijn geen van beide nodig.

De aandoening haalde enkele jaren geleden nog het nieuws toen bleek dat ook mannen hier niet van gespaard blijven. Het is heel zeldzaam en komt vaker voor bij vrouwen dan mannen en zou je genitaliën onder constante druk zetten. Dr. Camila Aquino, assistent-professor neurologie, vat het alsvolgt samen: “RGS is een syndroom waarbij je ongewenste en niet uitgelokt ongemak hebt in het genitale gebied.”

11-jarige

In een onderzoek bij 10 vrouwen tussen de leeftijd van 11 tot 70 jaar die allen te kampen hebben met dit syndroom zagen ze twee patronen: “80% van hen gaven aan dagelijkse periode van ongewenste opwinding inclusief orgasme te krijgen. 40% van hen gaven aan langere periodes van opwinding mee te maken zonder orgasme.” Dokters kunnen het syndroom bestrijden met medicatie.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels