HomeNieuwsLifestyleMeningen zijn verdeeld over 'ENM' als nieuwste datingtrend: "Sommigen vinden het schandalig,...

Meningen zijn verdeeld over ‘ENM’ als nieuwste datingtrend: “Sommigen vinden het schandalig, anderen opwindend” (foto’s)

Een datingexperte geeft op sociale media aan dat er een nieuwe datingtrend is, genaamd ‘ENM’. Dat staat voor ‘ethisch niet-monogaam’, wat zoveel wil zeggen als dat mensen van bij het begin op zoek gaan naar een open relatie waarin ze seksueel ook andere partners kunnen hebben.

“Een open relatie dus, maar meteen van bij de start”, zo vertelt datingexperte Jana Hocking. “Het is controversieel, maar ik snap het wel en vind het stiekem ook wel een beetje opwindend. Mensen zijn er zo’n fan van dat ze het ook in hun datingprofiel plaatsen, zodat je meteen mee bent op een eerste date. Ik heb zelf enorm veel last van FOMO (fear of missing out), dus ik was wel wat aangedaan dat ik nog nooit die kant van dating heb ontdekt”, aldus Hocking.

Nieuwsgierig

“Het maakte me nieuwsgierig om te zien of ik zo’n relatie wel zou kunnen onderhouden”, geeft Hocking mee. Ze geeft ook toe dat ze soms jaloers kan zijn als een andere vrouw met haar vriend begint te flirten, maar stelt zich meteen ook de vraag of dat nog zo zou zijn als beide partners transparant zijn over een open relatie. “Velen gaan voor een casual hook-up gewoon om te zien of ze het nog kunnen of voor de adrenalinekick. Wie zegt dat je libido op automatische piloot moet staan omdat je aan een persoon gebonden bent?”

Foto: Instagram

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels