HomeNieuwsLifestyleDieven brengen auto van vrouw met handicap terug: “Wij hebben ook een...

Dieven brengen auto van vrouw met handicap terug: “Wij hebben ook een hart”

“Wij hebben ook een hart. We wisten niets van uw toestand af, sorry.” Getekend: de dieven. Dat briefje vond Maria Elena Barile Damiani (56) op de stoel van haar speciale auto voor gehandicapten, nadat haar dochter op social media een oproep aan de dieven deed om de gestolen auto terug te brengen.

Het voertuig werd gestolen op de parkeerplaats van een ziekenhuis in Bari; het zuiden van Italië. Afgelopen zaterdag is de auto teruggevonden, melden Italiaanse media.

De 56-jarige vrouw lijdt aan Multiple Sclerose (MS), en de auto is dan ook haar enige voertuig. Haar auto is speciaal uitgerust met een rolstoel en een platform voor het vervoer van gehandicapten. Toen Rita, de dochter van Damiani, over de diefstal hoorde, postte ze meteen een bericht op Facebook. Haar oproep ging al snel viral en ja, de dieven zagen dat ook.

“Teken van hoop”

“Leg een hand op je hart en geef het ons terug”, schreef dochter Rita op Facebook. “Als we het terugvinden is dat een teken van hoop. Het is dat beetje vertrouwen in de mensheid, dat ons nooit in de steek mag laten.”

De boodschap raakte de dieven blijkbaar, want ze kwamen tot inkeer en besloten de auto terug te geven aan de eigenares. Binnen 24 uur was de auto terug. In de auto lag een briefje met daarop de tekst: “Wij hebben ook een hart. Excuses, we kenden uw situatie niet.”

Het bericht Dieven brengen auto van vrouw met handicap terug: “Wij hebben ook een hart” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels