HomeNieuwsLifestyleDeze tips helpen je joggen in de warmte

Deze tips helpen je joggen in de warmte

Even gaan lopen is voor veel sportievelingen de favoriete manier om in topvorm te blijven. Alleen is die inspanning met warme temperaturen nog extra zwaar. Met deze tips houd je het hoofd koel tijdens je jogsessie.

1. Laat je lichaam wennen

Het is belangrijk dat je je lichaam de tijd geeft om aan de warmte te wennen. “Valt een wedstrijd op een warme dag? Ga dan enkele dagen voordien ook al in warme temperaturen lopen”, raadt de Britse arts Andrew Murray aan. Is de periode voordien minder warm? Neem dan een warm bad om je lichaam aan de hoge temperaturen te doen wennen.

2. Blijf gehydrateerd

Voldoende water drinken is essentieel. Maar als je gaat lopen op een warme dag, dan is hydratatie cruciaal. “Het is aangeraden om de dagen voor je jogsessie genoeg te drinken. De ochtend zelf daarentegen neem je best minder vocht binnen, anders moet je de hele tijd naar toilet”, klinkt het.

3. Kies de juiste loopoutfit

Zorg er zeker voor dat je kleren luchtig genoeg zijn. “De stoffen moeten zweet afstoten en nauw aan je lichaam aansluiten. Anders kunnen ze tegen je huid schuren”, aldus de experts.

4. Pas je verwachtingen aan

Neem er vrede mee dat je in de hitte minder goed presteert dan op koudere dagen. “Bij hoge temperaturen moet je geen persoonlijke records proberen doorbreken, de weersomstandigheden zijn al uitdagend genoeg”, waarschuwt Dr Murray.

Het bericht Deze tips helpen je joggen in de warmte verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels