HomeNieuwsLifestyleDe zoekterm ‘scheiding’ is het populairst in januari

De zoekterm ‘scheiding’ is het populairst in januari

Tijdens de eindejaarsfeesten zijn veel mensen niet alleen bezig met familiebezoekjes, maar ook met bezinning. Het gevolg is dat veel koppels blijkbaar beslissen om na de feestdagen uit elkaar te gaan. Het woord ‘scheiding’ bereikt in januari een populariteitspiek op Google.

Tot die conclusie kwam een onderzoek van Amicable, een online service die koppels ondersteunt wanneer ze besluiten om een punt te zetten achter hun relatie. Uit hun gegevens blijkt dat meer dan 40.500 mensen het woord ‘divorce’ intikt op Google. Cijfers van de zoekmachine zelf bevestigen die trend: de afgelopen tien jaar was dat woord de populairste zoekterm in januari.

Financiële druk en onvervulde verwachtingen

“In januari, na de kersthype, zien we een piek in de ontevredenheid. Die piek is het gevolg van de vele vrije tijd die mensen met elkaar hebben doorgebracht, de financiële druk, de wens om dingen te veranderen en de verwachtingen die niet uitgekomen zijn”, klinkt het bij Kath Daly van Amicable in de Independent.

Volgens Daly hebben koppels tijdens de feestdagen de tijd om langer stil te staan bij de dingen die al langer onder het oppervlak liggen te sudderen. Na januari is augustus overigens ook een maand waarin het woord ‘divorce’ vaak gegoogeld wordt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels