HomeNieuwsLifestyleBizar. Schelden zou voor een hechtere vriendschap zorgen

Bizar. Schelden zou voor een hechtere vriendschap zorgen

Het is een van de eerste dingen die we als kind aangeleerd kregen: niet schelden. Maar volgens recent onderzoek moeten we dit juist wel doen, want het zou onze vriendschapsband versterken. Shit, seg. Wat een conclusie. 

Het is Michael Adams, professor aan de universiteit van Indiana en auteur van het boek ‘In Praise of Profanity die met deze bijzondere stelling naar buiten komt. Volgens hem zouden slechte woorden een intiemere band creëren met de mensen rondom ons en stimuleren ze menselijke relaties in het algemeen. “Wanneer we schelden, hangt er een zeker risico aan vast. Komen we er mee weg, dan geeft dit een euforisch gevoel. Vooral samen met iemand”, aldus Adam in de Britse krant The Guardian.

Opvoedtechniek 

De professor gaat zelfs nog een stapje verder en wil zijn theorie ook betrekken bij het opvoeden van kinderen. Hij vindt dat ouders hun allerkleinsten meer moeten laten schelden. Alleen zo kunnen ze volgens hem een intieme band krijgen. Het is een controversiële uitspraak, maar wel één die wordt gesmaakt wordt aangezien zijn vorige boek ‘Go The F*ck To Sleep’ een bestseller was.

Het bericht Bizar. Schelden zou voor een hechtere vriendschap zorgen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels