Vind ons op

Zita

Lifestyle

Bewezen. Katteneigenaars zouden zich sneller aangetrokken voelen tot bondage

Katten mogen je dan wel liefde en vriendschap geven, maar volgens recent onderzoek hebben ze een grotere invloed op je leven dan gedacht. Ook je seksleven wordt er door beïnvloed. Tot die conclusie kwamen Britse onderzoekers. 

Mensen die een kat bezitten zouden zich meer aangetrokken voelen tot sm en bondage. Het is één van de opvallendste conclusies die onderzoekers publiceerden in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Evolutionary Psychology’. Volgens hun zou de parasiet Toxoplasma gondii’ verantwoordelijk zijn voor deze drang. Het dier wordt gelinkt aan seksuele opwinding door angst, geweld en gevaar bij mensen.

Bondage 

Voor het onderzoek werden 36,564 mensen uit Slowakije en Tsjechië zowel geïnfecteerd als gezond ondervraagd over hun seksuele voorkeuren. Zij die besmet waren met de parasiet hadden een hogere voorkeur voor bondage, maar ook voor geweld en onderdrukking.

Weinig symptomen 

Hoewel de parasiet vrij vaak voorkomt, zal een patiënt amper symptomen voelen. Vorig jaar werden er 350 meldingen gedaan van de ziekte. Maar in werkelijkheid zouden er wel eens 350.000 patiënten kunnen rondlopen. Je kan alleen weten of je de parasiet hebt door een bloedtest af te nemen.

Het bericht Bewezen. Katteneigenaars zouden zich sneller aangetrokken voelen tot bondage verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top