HomeNieuwsLifestyleBIZAR. Je gebruikt je deo al je hele leven fout

BIZAR. Je gebruikt je deo al je hele leven fout

Zweten is normaal, maar dat betekent niet dat we er ook van houden. Tijdens een stevige sportsessie hebben we er weliswaar niets op tegen, maar okselvijvers op het werk zijn een heel ander verhaal. Om van de geur nog maar te zwijgen – niets zo onaangenaam als het openbaar vervoer te moeten delen met iemand die uren in de wind stinkt.

Foto Unsplash

En dus gaan we zelf volop in de weer met deodorant, om zulke scenario’s te vermijden. Wanneer je ’s ochtends uit de douche stapt, smeer je een royale laag onder je oksels, zonder daar verder bij na te denken. Toch sta je volgende keer maar beter even stil bij je deogewoontes, want de kans is groot dat je het spul al je hele leven verkeerd gebruikt.

Slapen met deo

Het lijkt niet meer dan logisch om je deodorant ’s ochtends aan te brengen. Je wil fris aan je dag beginnen en zeker als de temperaturen de hoogte in gaan, wil je je liefst zo goed mogelijk voorbereiden. Toch smeer je je deo voortaan beter onder je oksels vlak voor het slapengaan. Het duurt gemiddeld namelijk zes à acht uur vooraleer de impact van het smeersel merkbaar is. Dat betekent trouwens niet dat je je ’s ochtends niet meer mag douchen, want als alles goed gaat, overleeft je deo dat zonder problemen. Het proberen meer dan waard als jij altijd de indruk hebt dat je deodorant toch niet helemaal werkt zoals je zou willen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels