HomeNieuwsLifestyleZoveel pintjes moet je dit jaar extra drinken om 2020 te compenseren...

Zoveel pintjes moet je dit jaar extra drinken om 2020 te compenseren voor de horeca

Dat 2020 geen goed jaar was voor de horeca, hoeven we je onderhand niet meer te vertellen. En ook de reden is geen geheim; het coronavirus strooide haast letterlijk roet in het eten. Sinds de heropening van de terrasjes doen we duidelijk allemaal ons best om de horeca een hart onder de riem te steken, maar je hebt je waarschijnlijk wel al eens afgevraagd hoeveel je nu juist moet consumeren om de schade van 2020 te compenseren.

Foto Unsplash

En je bent niet de enige. Ook het Britse bedrijf Company Debt vroeg zich af hoe groot de schade nu precies is en wat we daar als consument aan kunnen doen. De cijfers baseren zich dus weliswaar op het Verenigd Koninkrijk, maar geven alvast een goed beeld van hoe de zaken er ongeveer voor staan. Volgens Company Debt zou de drank- en voedingsindustrie zo’n 25,66 miljard pond verlies hebben geleden.

Pintjes, wijn of eten

Om dat verlies goed te maken, zou elke Brit dit jaar 493 pond meer moeten uitgeven tijdens zijn of haar horecabezoekjes. Allemaal goed en wel, maar dat bedrag is redelijk abstract. Daarom berekende Company Debt ook het equivalent ervan in consumpties. Daaruit blijkt dat de Brit 124 biertjes extra moet drinken. Houd je meer van wijn? Dan zijn 122 glazen wijn ook een optie. Of 40 maaltijden, als je dat schappelijker vindt. Niet niks dus, maar aan de bezetting van de terrasjes te zien, zijn we in België al goed op weg om het verlies van 2020 te compenseren.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels