HomeNieuwsLifestyleAnticonceptiepil voor mannen nadert: “Het wordt tijd dat kerels de pil nemen”

Anticonceptiepil voor mannen nadert: “Het wordt tijd dat kerels de pil nemen”

Wetenschappers claimen dat de anticonceptiepil voor mannen met rasse schreden nadert. Is het tijdperk aangebroken dat de mannelijke bevolking massaal een pilletje neemt om ongewenste zwangerschappen te voorkomen? Het lijkt er alleszins op.

Amerikaanse onderzoekers hebben recent bekendgemaakt dat een niet-hormonale anticonceptiepil voor mannen in de maak is dat nu al op een efficiënte manier zwangerschappen bij muizen voorkomt zonder noemenswaardige bijverschijnselen. De mannelijke muizen in kwestie kregen het vier weken lang oraal toegediend en wat bleek? De hoeveelheid sperma ging dramatisch achteruit, goed voor zo’n 99% aan succesvolle zwangerschapspreventie.

Mannen

Dit zou wel eens kunnen betekenen dat de anticonceptiepil voor mannen snel verwacht mag worden. Niet langer zouden condooms of een vasectomie de enige manieren voor mannen zijn om aan anticonceptie te doen. Er zou aan het eind van dit jaar getest worden op mensen. Wat denk jij? Positieve evolutie? Wordt het tijd dat mannen aan de pil zitten zodat niet alle druk bij de vrouw ligt? Vele internetgebruikers op verschillende kanalen en fora zouden alvast positief reageren op het nieuws.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels