HomeNieuwsLifestyleAHA! Daarvoor dienen die extra flapjes stof op de schouders van je...

AHA! Daarvoor dienen die extra flapjes stof op de schouders van je jas

Er zijn zo van die dingen die er zo normaal uitzien dat je niet meer nadenkt over het hoe en wat. Dingen die in eerste instantie wel een functie hebben, een functie die de meesten onder ons al lang vergeten zijn. Een typisch voorbeeld daarvan zijn die extra flapjes stof, vastgemaakt met een knoop, waarover veel trenchcoats en andere jassen beschikken.

Die flapjes zijn zo’n vast onderdeel van een trenchcoat geworden, dat niemand zich nog afvraagt waar ze voor bedoeld zijn. We gaan er maar gewoon van uit dat ze daar zitten voor de sier. Maar niets is minder waar.

Soldaten

Die flapjes hebben namelijk écht een functie. Ja, echt waar, ze zijn er niet gewoon om mooi te zijn. Het is de Britse Francheska Horsburgh die Twitter daarop wees: “Na achttien jaar heb ik net geleerd dat die flapjes op de schouders van jassen dienen om je handtas op z’n plaats te houden. Iemand die hiervan op de hoogte was?” Haar bericht werd massaal gedeeld en er kwam ook nog een antwoord op haar vraag. Een andere Twitteraar, Nick Stay, verduidelijkte namelijk dat die flapjes op de meeste kledingstukken zitten die hun oorsprong vonden in het leger. Dat kan gaan van hemden over truien tot jassen. De flapjes moesten uitrusting zoals rugzakken en geweren op hun plaats houden zodat de soldaten hun handen vrij hadden. Leuk wist-je-datje om je vrienden mee te verbazen!

Het bericht AHA! Daarvoor dienen die extra flapjes stof op de schouders van je jas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels