HomeNieuwsLifestyleAfscheid nemen van je oma via drive-through

Afscheid nemen van je oma via drive-through

Afscheid nemen van een geliefde die overleden is, is nooit gemakkelijk. Daar vond een Amerikaans begrafenisondernemer een remedie op. Hij ontwikkelde een drive-through opbaarruimte.

Het concept is heel eenvoudig: je blijft in je auto zitten terwijl je voorbij een raam rijdt waardoor je de overledene opgebaard ziet. Zo kan je op je eigen tempo afscheid nemen, en moet je de auto niet uit. “Oudere mensen en mensen die minder goed ter been zijn, kunnen alsnog afscheid nemen door langs het raam te rijden”, zegt initiatiefnemer Ryan Bernard in de New York Post.

Familie ontwijken

Sommige mensen ontwijken ook liever ook rouwcentra volgens de businessman. “Die krijgen er een naar gevoel van. Vanuit de auto hebben ze daar geen last meer van”, besluit de begrafenisondernemer. De drive-through kan ook helpen om de familie te ontwijken bij familieruzies. “Als de familie zegt: ‘we willen jou niet op de begrafenis zien’, kun je op deze manier alsnog afscheid nemen, zonder dat de familie erachter komt”, vertelt de begrafenisondernemer nog.

 

 

Het bericht Afscheid nemen van je oma via drive-through verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels