HomeNieuwsLifestyleHeb jij een ‘lelijke’ man thuis rondlopen? Dan ben je volgens onderzoekers...

Heb jij een ‘lelijke’ man thuis rondlopen? Dan ben je volgens onderzoekers gelukkiger

Geen liefdesepos zo bekend als ‘Belle & het Beest’, waarbij de schoonheid valt voor de lelijkaard. En ook in het echte leven zijn er tal van voorbeelden van koppels waarbij de vrouw valt op een niet zo knappe man. Volgens wetenschappers is het zo gek niet. Vrouwen worden er zelfs gelukkiger door. 

Onderzoekers aan de Florida State University analyseerden kersverse 113 koppels. Ze wilden ontdekken of uiterlijk een rol speelt in de geluksfactor binnen een relatie. Wat blijkt. vrouwen die een relatie hebben met een knappe man zijn veel ongelukkiger. Ze maken zich sneller druk om hun gewicht en hebben meer stress over hoe ze er moeten uitzien.

Minder twijfels 

Vrouwen die een relatie hadden met iemand met gemiddelde looks, hadden veel meer zelfvertrouwen en hadden ook meer vertrouwen in hun partner. Nog een leuke anekdote. Een interview vroeg de lange voetballer Peter Crouch ooit wat hij zou geworden zijn als de man geen profvoetballer was geworden, waarop hij droog antwoordde: maagd..

Het bericht Heb jij een ‘lelijke’ man thuis rondlopen? Dan ben je volgens onderzoekers gelukkiger verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels