Vind ons op

Zita

Woodstock 50 twee weken voor de start definitief geannuleerd

Entertainment

Woodstock 50 twee weken voor de start definitief geannuleerd

Het geplande muziekfestival Woodstock 50 is twee weken voor de start geannuleerd. Organisator Michael Lang, die er ook op de originele editie in 1969 bij was, kreeg steeds meer te kampen met organisatorische problemen.

Lang kondigde zijn plannen voor een jubileumfestival aan in januari en wist sterren als Jay-Z, Santana en Miley Cyrus te strikken. Maar door aanhoudende problemen, er was onder andere nog geen geschikte locatie gevonden, besloten verschillende artiesten en investeerders eieren voor hun geld te kiezen en zich terug te trekken.

“We zijn triest dat een reeks onvoorziene tegenslagen het onmogelijk hebben gemaakt om het festival te laten doorgaan zoals we het ons hadden voorgesteld, met de geweldige line-up die we hadden geboekt en het sociale engagement dat we voor ogen hadden”, verklaarde Michael Lang in een mededeling die in Amerikaanse media circuleert. Woodstock 50 had van 16 tot 18 augustus moeten doorgaan.

Hippiecultuur

Tijdens de eerste editie van Woodstock, dat plaatsvond van 15 tot 18 augustus 1969, waren ongeveer een half miljoen mensen naar Bethel, nabij Woodstock, gereisd naar wat nadien het belangrijkste culturele evenement van de hippiecultuur van de jaren 60 en 70 bleek te zijn. Ook toen liet de organisatie overigens te wensen over. Er waren te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen.

Het bericht Woodstock 50 twee weken voor de start definitief geannuleerd verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top