HomeNieuwsEntertainmentOrganisatie Tomorrowland onderzoekt mogelijk dealende crewleden

Organisatie Tomorrowland onderzoekt mogelijk dealende crewleden

De organisatie van Tomorrowland gaat uitzoeken of medewerkers van het festival zich schuldig gemaakt hebben aan het dealen van drugs. “We zijn ervan overtuigd dat dit misplaatst gedrag van enkele crewleden zeer uitzonderlijk is”, klinkt het bij het festival.

Twee anonieme getuigen bevestigen aan VTM NIEUWS dat bepaalde crewleden drugs dealen op het festival. Ze zouden misbruik maken van de lossere controles voor medewerkers. Sommigen zouden zelfs enkel voor het festival werken om drugs te kunnen dealen, beweren de getuigen.

Nultolerantiebeleid

In een reactie laat de festivalorganisatie weten de zaak verder te zullen uitzoeken. “We benadrukken dat het nultolerantiebeleid ook geldt voor al onze 10.000 medewerkers. Er worden controles uitgevoerd bij crew tijdens opbouw en festivaldagen, dit aan de crew in- en uitgangen en op de crewcamping.” Aangezien de crewleden vier weken lang op het terrein zijn voor opbouw en afbraak, is het uitvoeren van even strikte controles als voor de bezoekers niet altijd mogelijk.

Slecht daglicht

De organisatie is ervan overtuigd dat, als het verhaal klopt, het gaat om uitzonderlijk en misplaatst gedrag bij enkele crewleden. “Het merendeel van onze crew heeft de afgelopen weken super hard meegewerkt aan het festival en daar zijn we hen heel dankbaar voor. Het is jammer dat zij nu in een slecht daglicht komen te staan.”

Het bericht Organisatie Tomorrowland onderzoekt mogelijk dealende crewleden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels