HomeNieuwsEntertainmentVRT-journalist Riadh Bahri aangevallen in Brussel: «Ik kwam huilend aan op het...

VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen in Brussel: «Ik kwam huilend aan op het politiekantoor»

VRT-journalist en luchtvaartspecialist Riadh Bahri is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van homohaat. Hij kreeg klappen van een passant en werd uitgescholden.

Bahri deelde het vreselijke tafereel op Twitter. Tijdens het uitlaten van zijn hond vroeg een man hem de weg. Toen liep het volledig mis. «Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden. Klap krijgen. Schop krijgen. Ketting afgerukt en gestolen. Vuile homo horen. Beetje huilen in de straat. Boos zijn. En alweer moedeloos. Typische ochtend in Brussel», schrijft hij op Twitter.

Geen ernstige verwondingen

De 33-jarige journalist belde de politie, die ter plaatse kwam. Hij kreeg meerdere klappen, maar raakte gelukkig niet ernstig gewond. «Ik zit in de combi van de politie die me net is komen halen. Ik heb geen zichtbare verwondingen. Pijn op de borstkas na een paar rake klappen, en schoppen. Wel diep onder de indruk nu. Dat vooral. En eigenlijk heel droef. Ik wil heel graag de Brusselse politie bedanken. Ik kwam huilend aan op het politiekantoor. Maar de agenten waren zo lief dat ik er met een lichte glimlach buitenwandel. Ik heb wat pijn op de borstkas en in mijn benen. Maar geen ernstige verwondingen. Geen zorgen dus. Alles komt goed», klinkt het.

Steun van politici

Verschillende politici hebben het nodeloze geweld intussen veroordeeld. «Met de grootste liefde voor mijn geboortestad, maar soms is het een klotestad. Homofobe aanval op Riadh Bahri is symptomatisch en de waarheid is dat we al decennia te weinig ondernemen om homofobie in bepaalde wijken aan te pakken. Brussel, ik hou van je, maar soms haat ik je», tweet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.

Ook vicepremier Petra De Sutter (Groen) deelt haar diepe verontwaardiging over het incident. «Dit is onaanvaardbaar. We moeten homohaat luid en duidelijk blijven veroordelen, bij elk incident. Dat je geviseerd en aangevallen wordt omwille van wie je bent is verwerpelijk. Aan wie slachtoffer wordt of getuige is van geweld, doe aangifte. Goede moed en beterschap, Riadh Bahri», klinkt het op Twitter.




Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/vrt-journalist-riadh-bahri-aangevallen-brussel-ik-kwam-huilend-aan-op-het-politiekantoor

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels