HomeNieuwsEntertainmentTaylor Swift zet gezichtsherkenning in om stalkers op te sporen

Taylor Swift zet gezichtsherkenning in om stalkers op te sporen

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft tijdens een optreden gebruikgemaakt van gezichtsherkenning om te controleren of er fans van de ‘zwarte lijst’ aanwezig waren.

In mei trad Taylor Swift op in Rose’s Bowl in Californië. De duizenden bezoekers wisten niet dat ze toen met camera’s en speciale software in het oog gehouden werden. Het gezichtsherkenningssysteem zat verborgen in een kiosk waarin beelden werden getoond van repetities van de 29-jarige zangeres.

Die beelden werden doorgestuurd naar een controlecentrum in Nashville, zo’n 3.000 kilometer verder. Daar werden de toeschouwers gescreend en vergeleken met foto’s van honderden bekende stalkers van de zangeres.

Zangeres doodgeschoten

Dergelijke controles tijdens concerten zijn volstrekt legaal in Amerika en kunnen handig van pas komen. Twee jaar geleden werd de Amerikaanse zangeres Christina Grimmie doodgeschoten na haar concert in het Plaza Live Theater van Orlando. De dader was de 27-jarige Kevin James Loibl, een geobsedeerde fan van de zangeres. Hij pleegde meteen na de feiten zelfdoding.

Het bericht Taylor Swift zet gezichtsherkenning in om stalkers op te sporen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels