HomeNieuwsEntertainmentTalkshowhost Jimmy Fallon biedt crew excuses aan na klachten over wangedrag: «Ik...

Talkshowhost Jimmy Fallon biedt crew excuses aan na klachten over wangedrag: «Ik schaam mij kapot»

Talkshowhost Jimmy Fallon heeft zich bij zijn medewerkers verontschuldigd voor zijn gedrag. Hij deed dit tijdens een Zoom-sessie met de voltallige crew van zijn programma ‘The Tonight Show’, nadat via het tijdschrift Rolling Stone naar buiten was gekomen dat veel medewerkers zijn gedrag op de werkvloer grensoverschrijdend noemden.

«Ik schaam mij kapot», zei Fallon volgens medewerkers die bij de sessie aanwezig waren. «Ik voel me er heel slecht over, meer dan ik kan uitdrukken. Dit is niet de sfeer die ik bij de show wilde creëren.»

Volgens medewerkers die de schuldbekentenis van Fallon bijwoonden, klonk hij zeer oprecht. De presentator nam de schuld voor de gevoelens in zijn crew volledig op zich. Hij zei dat programmaleider Chris Miller niets te verwijten valt en dat deze niet weggaat. «Ik wil dat de show leuk is, voor iedereen die er aan meewerkt», beklemtoonde Fallon.

«Giftige werkomgeving»

In Rolling Stone beschuldigden verscheidene huidige en oud-medewerkers van ‘The Tonight Show’ de presentator van grensoverschrijdend gedrag. Achter de schermen van de populaire Amerikaanse tv-show zou al jaren sprake zijn van een «giftige werkomgeving», stelden zij. Dit zou onder meer komen door Fallon en door de steeds wisselende teams van leidinggevenden. In de afgelopen negen jaar versleet ‘The Tonight Show’ liefst negen showrunners (programmaleiders) die Fallon nooit durfden tegen te spreken.

Sommige medewerkers voelden zich gekleineerd en geïntimideerd door Fallon en zijn soms «onvoorspelbare gedrag». Zij meldden zich bij personeelszaken, maar er gebeurde niets met hun klachten, zeiden ze. Een aantal medewerkers heeft blijvende mentale klachten door de ervaringen op de werkvloer.


Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/talkshowhost-jimmy-fallon-biedt-crew-excuses-aan-na-klachten-over-wangedrag-ik-schaam-mij-kapot

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels