HomeNieuwsEntertainmentSteven Spielberg ziet vrouwelijke versie van Indiana Jones zitten

Steven Spielberg ziet vrouwelijke versie van Indiana Jones zitten

Steven Spielberg acht de tijd rijp voor een vrouwelijke Indiana Jones. De regisseur zegt dit in een Interview met de Britse krant The Sun. “We zouden de naam moeten veranderen van Jones in Joan.”

Spielberg vindt het een goed idee om een vrouw de rol te laten spelen van de populaire ontdekkingsreiziger. Hij begrijpt dat sommige fans teleurgesteld zullen zijn met de keuze, maar het is tijd dat het personage een andere vorm krijgt.

De vijfde ‘Indiana Jones’-film komt normaal in 2020 in de zalen. Het zal de laatste keer zijn dat Harrison Ford in de rol kruipt van de avontuurlijke professor. Ford is dan 76 jaar oud. Spielberg heeft eerder al aangegeven dat er heel waarschijnlijk een zesde prent komt. Mogelijk met een vrouw in de hoofdrol.

Time’s Up

De regisseur is een grote voorstander van de Time’s Up-beweing die ijvert voor gendergelijkheid in de filmindustrie. Al jaren krijgen zijn vrouwelijke en mannelijke hoofdrolspelers hetzelfde loon. Dit is niet het geval bij elke regisseur. Onlangs kwam er nog hevige kritiek op de serie ‘The Crown’ toen bekendraakte dat actrice Claire Foy minder verdiende dan haar mannelijke collega.

Het bericht Steven Spielberg ziet vrouwelijke versie van Indiana Jones zitten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels