HomeNieuwsEntertainmentMakers ‘Stranger Things’ aangeklaagd om plagiaat

Makers ‘Stranger Things’ aangeklaagd om plagiaat

De makers van de hitserie ‘Stranger Things’ worden beschuldigd van plagiaat. De reeks zou een kopie zijn van de kortfilm ‘Montauk’. 

Charlie Kessler, de bedenker van ‘Montauk’, diende dinsdag officieel klacht in bij de rechtbank van New York. De regisseur beweert dat de broers achter de serie ‘Stranger Things’, Russ en Matt Duffer, het verhaal van hem gekopieerd hebben. ‘Montauk’ gaat over de verdwijning van een jongen en psychologische experimenten in een overheidsinstelling.

Kessler gaf in 2014 een pitch aan de broers over ‘Montauk’. Volgens de filmmaker zijn de broers vervolgens met zijn idee aan de haal gegaan. In 2015 kwamen ze namelijk aankloppen bij Netflix met een idee dat uiteindelijk ‘Stranger Things’ zou worden. De naam van het concept? ‘The Montauk Project’.

Boekenreeks

Ook kan je de vraag stellen waar Kessler de inspiratie voor ‘Montauk’ haalde. ‘The Montauk Project’ is namelijk ook een boekenreeks geschreven door Preston Nichols. De kans dat de broers Duffer dus echt vervolgd worden, lijkt eerder klein. Maar origineel is ‘Stranger Things’ dus niet helemaal.

Het bericht Makers ‘Stranger Things’ aangeklaagd om plagiaat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels