HomeNieuwsEntertainmentRammstein-gitaristen antwoorden op Russische anti-holebiwetten met kus tijdens concert

Rammstein-gitaristen antwoorden op Russische anti-holebiwetten met kus tijdens concert

Een dikke middelvinger richting het Kremlin, Poetin en de Russische wetmakers: dat omvatte de innige kus op de mond tussen Rammstein-gitaristen Paul Landers en Richard Kruspe, afgelopen maandag tijdens een concert in Moscou. Rusland staat erom bekend de rechten van holebi’s niet echt hoog in het vaandel te dragen. 

En dat is een understatement: op 11 juni 2013 keurde het Russische lagerhuis een wet goed die “kinderen moet beschermen tegen blootstelling aan homoseksualiteit”, hetgeen bij heel wat westerse landen in het verkeerde keelgat schoot. De wet – die in Angelsaksische media algauw ‘gay propaganda law’ genoemd zou worden – kwam er onder het voorwendsel dat “homoseksualiteit haaks staat op de traditionele familiewaarden”.

Volgens diezelfde wet riskeert iedereen die informatie verstrekt over homoseksualiteit aan jongeren onder de 18 jaar een boete tussen 4.000 en 5.000 roebel (81 – 101 euro). Overheidsfunctionarissen kunnen zelfs een boete krijgen van 40.000 tot 50.000 roebel (812 – 1.105 euro), bedrijven riskeren een boete tussen maximaal 800.000 en 1.000.000 roebel (16.240 – 20.301 euro). Buitenlandse bezoekers aan Rusland riskeren bij overtreding dezelfde boete, en daarbovenop 50 dagen detentie en deportatie uit Rusland.

“Rusland, we houden van je!”

Ondanks massaal protest werd de wet op 30 juni 2013 getekend en bekrachtigd door president Vladimir Poetin. De Duitse metalband Rammstein daagde afgelopen maandag Poetin uit – en bij uitbreiding de hele Russische politieke klasse – met een niet mis te verstane kus op de mond tijdens een optreden in het hol van de leeuw: de Russische hoofdstad Moscou.

Het gebaar van gitaristen Paul Landers en Richard Kruspe in het Luzhniki Stadium werd vastgelegd op beeld en gedeeld op de Instagrampagina van de band met het bijschrift (in het Russisch) ‘Rusland, we houden van je!’. De foto werd in amper 24 uur zo’n 250.000 keer geliket.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Rammstein (@rammsteinofficial) le

Het bericht Rammstein-gitaristen antwoorden op Russische anti-holebiwetten met kus tijdens concert verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels