Vind ons op

Zita

Plejade aan sterren op nieuwe donorconferentie en benefietshow voor coronavaccin

Entertainment

Plejade aan sterren op nieuwe donorconferentie en benefietshow voor coronavaccin

Shakira, Miley Cyrus, Coldplay en Usher zijn enkele van de wereldsterren die zaterdag acte de présence geven op een online benefietconcert voor de ontwikkeling van een coronavaccin. De show wordt voorafgegaan door een nieuwe donorconferentie geleid door Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

De donorconferentie en het concert vormen het orgelpunt van de campagne “Global goal: Unite for our Future” van de Europese Commissie en de internationale ngo Global Citizen. Bedoeling is verse fondsen in te zamelen voor de ontwikkeling van vaccins en de behandeling van coronapatiënten. De initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat ook armere landen toegang krijgen tot betaalbare vaccins en behandelingen.

Zaterdagnamiddag treedt Commissievoorzitter von der Leyen op als gastvrouw van een online event waarin donors nieuwe fondsen voor de zoektocht naar een vaccin zullen aankondigen. Daarnaast zijn een aantal panels en interviews voorzien, waarin politici, wetenschappers, activisten en artiesten hun visie op de aanpak van de coronapandemie zullen geven.

Tot 50 miljard euro nodig voor vaccin

’s Avonds volgt een groot concert, dat gepresenteerd zal worden door acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Op de affiche staan performances van artiesten als Coldplay, Shakira, Justin Bieber en Christine and the Queens, en interventies van beroemdheden als David Beckham, Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron en Salma Hayek. De show wordt online uitgezonden, en op verscheidene grote televisiezenders wereldwijd.

De Commissie organiseerde begin mei al een eerste donorconferentie, die 7,4 miljard euro in het laatje bracht. Dat bedrag is intussen aangedikt tot bijna 10 miljard euro, maar de VN raamt dat in totaal vier tot vijf keer zoveel geld nodig zal zijn om een vaccin in alle uithoeken van de wereld beschikbaar te maken.

Het bericht Plejade aan sterren op nieuwe donorconferentie en benefietshow voor coronavaccin verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top