HomeNieuwsEntertainmentPersoonlijke bezittingen Robin Williams onder de hamer

Persoonlijke bezittingen Robin Williams onder de hamer

Het Amerikaanse veilinghuis Sotheby’s zal donderdag in New York enkele persoonlijke bezittingen van de overleden Hollywoodacteur Robin Williams veilen. Fans hebben de keuze uit een ruim aanbod aangezien de acteur een verwoed verzamelaar was. 

Liefhebbers kunnen bieden op kunst, meubels, uurwerken, speeltuig en sportattributen.  Williams was driemaal gehuwd, achtereenvolgens met Valerie Velardi (1978-1988), Marsha Garces (1989-2010) en Susan Schneider (2011 tot zijn plotse dood). Hij was vader van drie kinderen: een zoon met Velardi en een dochter en een zoon met Garces.

300 lots

Volgens zijn ex Marsha gaf hij op de vraag wat het lievelingsstuk van zijn verzameling was elke dag een ander antwoord. Het aanbod donderdag is volledig afkomstig uit de collectie die Robin en Marsha verzamelden. De opbrengst van de veiling is bestemd voor het goede doel. “Wat wij aanbieden, is maar een deel van wat de familie bezit”,zegt Nina del Rio van Sotheby’s.”Het is als een venster op hun leven, het opgroeien van hun kinderen”.

Voor de voorbezichtiging heeft het veilingshuis de meer dan 300 lots op de vijfde en zesde verdieping van zijn hoofdkwartier in de Upper East Side gestockeerd.

Prijzen

Bijzondere interesse zal er allicht zijn voor de vele prijzen die de komische acteur won. Behalve de Oscar voor zijn rol in de film van Gus Van Sant -niet te koop-, veroverde Williams een veertigtal andere onderscheidingen, waaronder Golden Globes voor de tv-reeks ’Mork & Mindy’, voor zijn rol als Adrian Kronauer in ’Good Morning Vietnam’, als zwerver Parry in ’The Fisher King’, de stem van de geest in de animatiefilm ’Aladdin’ en zijn travestierol in ’Mrs. Doubtfire’. Emmy Awards kwamen op zijn schoorsteen terecht als bekroningen voor zijn prestaties in ’voor Carol, Carl, Whoopi and Robin’ en ’ABC Presents: A Royal Gala’. Voorts won hij Saturn Awards voor ’Aladdin’ en ’One Hour Photo’ en een MTV Award als ‘beste vrouwelijke lichaam’ in ’Mrs Doubtfire’, een film waarin Williams een kinderoppas speelt.

Gus Van Sant

Een aquarel dat Gus Van Sant gebruikte op de set van ’Good Will Hunting’, wordt geschat op 1.500 dollar. Er kan ook geboden worden op een zwaard dat hij gebruikte in de Peter-Panfilm ’Hook’ (500 dollar) en een uurwerk dat de acteur droeg in ’Dead Poets Society’ (2.000 dollar).

Wie donderdag met een dikkere portemonnee opdaagt, kan zich op de dure kunstwerken van Williams storten. In dat kunstaanbod zitten o.a sculpturen van Deborah Butterfield die hij speciaal voor zijn kinderen liet maken, een paard gemaakt uit takken en genoemd naar zijn zoon Cody (geschatte waarde: 280.000 dollar) en een sculptuur van de bekende Franse kunstenares Niki de Saint-Phalle (tot 450.000 dollar). Voorts biedt de veiling twee schilderijen aan gemaakt door Martin Mull, een medespeler van Williams in de reeks ’Roseanne’ die het ook als kunstenaar probeert.

Williams, die aan Lewy-body-dementie leed, benam zich op 11 augustus 2014, gekweld door ziektes en depressies, van het leven.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Het bericht Persoonlijke bezittingen Robin Williams onder de hamer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels