HomeNieuwsEntertainmentFranse zanger Charles Aznavour overleden

Franse zanger Charles Aznavour overleden

De Franse zanger Charles Aznavour is op 94-jarige leeftijd overleden, dat hebben zijn persattachés maandag bekendgemaakt. Aznavour is één van de laatste reuzen van het Franse chanson. Hij overleed in de nacht van zondag op maandag in zijn woning in het zuiden van Frankrijk.

Aznavour is in 1924 in Parijs geboren als zoon van een Armeense immigrant. Zijn carrière kwam pas goed op gang toen hij met Edith Piaf kon gaan touren. De zanger werd beroemd met liedjes als ‘La Bohème’, ‘She’, ‘Emmenez-moi’ en ‘Mes Emmerdes’. Hij heeft in zijn ruim 70 jaar lange carrière meer dan 1.000 chansons gecomponeerd en in tientallen films meegespeeld. Vermaarde regisseurs als François Truffaut, Claude Chabrol of Volker Schlöndorff haalden hem voor de camera. In augustus vorig jaar kreeg hij een ster aan de Hollywood Walk of Fame.

België

Het laatste concert van Aznavour op Belgische bodem vond plaats in december 2016, in de Antwerpse Lotto Arena. Anderhalf uur lang – zonder pauze – onderhield hij zijn massaal aanwezige fans met zijn grootste hits van de voorbije halve eeuw. Eerder dit jaar moest hij enkele concerten afzeggen omdat hij zijn linkerbovenarm had gebroken. Op 26 oktober zou hij optreden in Vorst Nationaal.

Het bericht Franse zanger Charles Aznavour overleden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels