HomeNieuwsEntertainmentNetflix kondigt releasedatum aan van langverwachte vijfde seizoen van ‘The Crown’

Netflix kondigt releasedatum aan van langverwachte vijfde seizoen van ‘The Crown’

Het langverwachte vijfde seizoen van Netflix-serie ‘The Crown’ gaat op 9 november van start. Dat heeft de streaminggigant zaterdag bekendgemaakt via Twitter.

De Britse actrice Imelda Staunton (66) zal de rol van koningin Elizabeth op zich nemen, die eerder werd gespeeld door Claire Foy en Olivia Colman. Jonathan Pryce speelt haar man prins Philip. Prins Charles en Lady Diana worden geportretteerd door Dominic West en Elizabeth Debicki.

Netflix ensceneert sinds 2016 de levens van de Britse royals in de meermaals bekroonde serie. De eerste twee seizoenen gingen over de jonge jaren van de koningin, die getekend werden door familieschandalen en politieke crises. Het vijfde seizoen zal zich nu richten op het begin van de jaren negentig, toen de relatie van Prins Charles en Lady Diana verder verslechterde.

Dood van Queen

Elizabeth II is op 8 september op 96-jarige leeftijd overleden. Na de dood van de koningin steeg het aantal kijkers van de Netflix-serie ‘The Crown’ wereldwijd aanzienlijk.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/netflix-kondigt-releasedatum-aan-van-langverwachte-vijfde-seizoen-van-crown

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels