HomeNieuwsEntertainmentMinister De Crem heeft slecht nieuws voor Tomorrowland en Rock Werchter

Minister De Crem heeft slecht nieuws voor Tomorrowland en Rock Werchter

De grote zomerfestivals – waaronder Tomorrowland en Rock Werchter – zullen wellicht geannuleerd worden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gezegd in La Première radio bij de RTBF. De Nationale Veiligheidsraad zal die beslissing waarschijnlijk “zeer binnenkort formaliseren”, klonk het.

De beslissing zou er komen op vraag van de burgemeesters van Boom en Rotselaar, op wiens grondgebied respectievelijk Tomorrowland en Rock Werchter plaatsvinden. Zij hebben volgens De Crem laten weten dat de festivals, die elk jaar feestvierders van over de hele wereld lokken, dit jaar niet kunnen doorgaan omwille van het coronavirus.

“De burgemeesters verwachten een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de situatie uit te klaren. De beslissing zou zo snel mogelijk geformaliseerd moeten worden door de Veiligheidsraad. Dus men moet zich helaas verwachten aan een annulering”, zei De Crem maandagochtend in La Première.

Mensen blijven weg van kust

De Crem benadrukte daarnaast dat de coronaregels goed opgevolgd worden, ook tijdens het zonnige weekend. “Er zijn maar erg weinig verplaatsingen per auto gebeurd. De mensen zijn niet naar hun tweede verblijf gegaan, bijvoorbeeld aan de Kust of de Ardennen”, klonk het. Desondanks moest de politie hier en daar wel optreden op drukke publieke plaatsen waar de afstandsregels niet gerespecteerd werden, aldus De Crem.

Het bericht Minister De Crem heeft slecht nieuws voor Tomorrowland en Rock Werchter verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels