HomeNieuwsEntertainmentGeen Emmy Award voor Eén-programma ‘Taboe’

Geen Emmy Award voor Eén-programma ‘Taboe’

Het Eén-programma ‘Taboe’, gemaakt door het productiehuis Panenka, wint dan toch geen Internationale Emmy Award. Het programma was genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment, maar moest het in New York afleggen tegen het Britse programma ‘The Real Full Monty: Ladies Night’. Dat hebben de organisatoren van de prestigieuze internationale televisieprijzen via Twitter bekendgemaakt.

‘Taboe’ was in het voorjaar van 2018 te zien op Eén. In het programma, geregisseerd door Kat Steppe, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Mensen met een fysieke beperking of een psychische kwetsbaarheid bijvoorbeeld, maar ook mensen in armoede of met een andere huidskleur. Geubels nodigt hen uit, luistert naar hun verhalen en gevoeligheden en brengt vervolgens een comedy-set over het thema met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten. Steppe werkt trouwens momenteel volop aan een tweede seizoen.

De Belgen reageren teleurgesteld, maar blijven positief. «Eén blijft toch trots op de hele ploeg en op het programma, een Emmy-nominatie is natuurlijk een enorm mooie erkenning», meldt de communicatiedienst van de VRT.

In 2017 wist ‘Sorry voor alles’ (te zien op Eén) van bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof wel nog zijn nominatie te verzilveren. En vorig jaar mocht ook ‘Hoe zal ik het zeggen?’ (VTM), gepresenteerd door Jens Dendoncker, juichen.

De International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s. Ze zijn niet te verwarren met de (Primetime) Emmy’s, bedoeld voor Amerikaanse programma’s, die in september in Los Angeles werden uitgereikt.

Het bericht Geen Emmy Award voor Eén-programma ‘Taboe’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels