HomeNieuwsEntertainmentEmotionele Bart De Pauw geeft uitleg over ontslag bij VRT na klachten...

Emotionele Bart De Pauw geeft uitleg over ontslag bij VRT na klachten over grensoverschrijdend gedrag (video)

Het nieuws slaat bij de fans in als een bom.

VRT stopt de samenwerking met Bart De Pauw. Er werden anonieme berichten gestuurd naar VRT waarin De Pauw beschuldigd werd van ‘sms-verkeer met flirterige toon en zelfs stalking’, zo legt hij zelf uit in bovenstaande video.

“Ik weet niet waar het over gaat en of het deel uitmaakt van een groot verhaal. Ik kan zelf niet checken of de verhalen waar of onwaar zijn. Ik heb niet de kans gekregen om mij te verdedigen”, laat hij weten. “Het gaat niet over fysieke aanrandingen, laat dat duidelijk zijn.”

Op de website van de VRT lezen we dit:
“De VRT wil voorlopig geen verdere details over de inhoud van de meldingen bekend maken. “Het was voor de betrokkenen een moeilijke stap om hierover te getuigen, een stap waarvoor we bij VRT veel respect hebben”, zegt Vermeir. “Deze ernstige getuigenissen stroken niet met de integriteitswaarden die voor ons essentieel zijn. Gevallen van grensoverschrijdend gedrag nemen we ernstig, en worden discreet en in vertrouwen behandeld. We geven geen details uit respect voor alle betrokkenen. We steunen mensen die te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en moedigen hen aan om hiervan melding te doen bij onze preventie-adviseur.” De volledige verklaring van VRT kan je  hier terugvinden!

Ondertussen stromen de reacties verder binnen, zo ook een bericht van een aantal vrouwen van zijn productiehuis ‘Koeken Troef!’.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels