HomeNieuwsEntertainmentEd Sheeran wuift beschuldiging van plagiaat weg

Ed Sheeran wuift beschuldiging van plagiaat weg

De 27-jarige Ed Sheeran vraagt de rechtbank van New York om een plagiaatzaak tegen hem te seponeren. De muzikant gaat in de tegenaanval. Hij eist ook dat zijn advocatenkosten worden vergoed door de componisten die hem beschuldigen.

Tim McGraw en Faith Hill die Sheeran beschuldigen van plagiaat. Het countrykoppel eist 5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro) van de singer-songwriter. Het gaat om het nummer ‘The Rest Of Our Life’, dat volgens het koppel gekopieerd is van een nummer dat zij ooit schreven voor de Australische zangeres Jasmine Rae genaamd ‘When I Found You’.

Noot voor noot

Eerder vertelde het Australisch koppel aan The Hollywood Reporter dat de bewijzen duidelijk zijn. “Het kopieerwerk bestaat op veel momenten uit het woord voor woord, noot voor noot overnemen van elementen van het lied, wat duidelijk zal zijn voor de gemiddelde luisteraar,” zeiden ze begin dit jaar. Ed Sheeran ontkent toegang gehad te hebben tot het werk en heeft nooit de auteursrechten van de beschuldigende partij geschonden. Vergelijk de twee nummers hieronder en oordeel zelf.

Het bericht Ed Sheeran wuift beschuldiging van plagiaat weg verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels