HomeNieuwsEntertainmentDe (eerste) regisseur van ‘The Lord Of The Rings’-serie op Amazon Prime...

De (eerste) regisseur van ‘The Lord Of The Rings’-serie op Amazon Prime is bekend

De regiestoel van ‘The Lord of the Rings’ is niet langer vacant – tenminste, voor de eerste twee afleveringen. Niemand minder dan ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’-regisseur J.A. Bayona zal dan achter de camera van de prestigieuze en peperdure tv-herwerking van Amazon staan. 

Bayona zal de eerste twee afleveringen van de reeks regisseren en gaat ook als uitvoerend producent aan de slag. Naast zijn regiewerk voor ‘Jurassic World’ stond de Spaanse cineast ook aan het roer van films als ‘A Monster Calls’, ‘The Impossible’ en ‘The Orphanage’. Voor televisie regisseerde hij de eerste twee afleveringen van de Showtime-reeks ‘Penny Dreadful’.

Met mondjesmaat raken meer details bekend over het tv-project van Amazon, dat naar verluidt kolossale proporties aanneemt: in totaal wordt er 1 miljard dollar in de televisiereeks van vijf seizoenen gepompt. Ter vergelijking: de originele filmtrilogie kostte “slechts” 281 miljoen dollar. JD Payne en Patrick McKay werden aangesteld als scenaristen.

Concurrentie met Netflix

Amazon wil blijkbaar de grote middelen bovenhalen om van de tv-serie, gebaseerd op de fantasyboeken van de Engelse auteur en hoogleraar J.R.R. Tolkien, een nieuw succes te maken. Met het monsterbudget wil het e-commercebedrijf de concurrentie aangaan met andere streamingplatformen, zoals Netflix.

Wanneer de serie op Amazon Prime zal verschijnen en welke andere regisseurs aan het project zullen meewerken is nog niet bekend.

Het bericht De (eerste) regisseur van ‘The Lord Of The Rings’-serie op Amazon Prime is bekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels