HomeNieuwsEntertainmentDeze actrice wordt Ariel in ‘De Kleine Zeemeermin’, maar krijgt meteen bakken...

Deze actrice wordt Ariel in ‘De Kleine Zeemeermin’, maar krijgt meteen bakken kritiek

Halle Bailey mag zich de nieuwe Ariel noemen. Dat maakte ze zelf bekend op Twitter. Volgens de jonge actrice en zangeres is het “een droom die uitkomt”. Al is niet iedereen blij met de keuze van Disney…

Halle Bailey (19) is vooral bekend als Sky Forster in de Amerikaanse tv-reeks ‘Grown-ish‘. Daarnaast vormt ze samen met haar oudere zus het r&b-duo Chloe x Halle. Beyoncé herself is grote fan van de meisjes. De ster merkte hen op nadat hun cover van haar hit ‘Pretty Hurts’ viraal ging op YouTube. Chloe x Halle stonden zelfs al in het voorprogramma van Beyoncé en mochten dit jaar tijdens de uitreiking van de Grammy’s optreden.

Voor regisseur Rob Marshall, die eerder al ‘Mary Poppins Returns’, ‘Into the Woods’ en ‘Chicago’ voor zijn rekening nam, was Halle een bijna voor de hand liggende keuze. “Na een lange zoektocht was het overduidelijk dat Halle die zeldzame combinatie van spirit, hart, jeugd, onschuld en inhoud bezit. Uiteraard beschikt ze ook over een glorieuze zangstem. Kortom, alle intrinsieke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen”, lichtte Marshall zijn keuze toe aan Entertainment Weekly.

Kritiek op Twitter

Helaas gunt niet iedereen Halle de rol van Ariel. Kwade tongen op Twitter vinden het niet kunnen dat Disney voor een zwarte vrouw koos, terwijl Ariel in de originele versie blank en ros is.

Gelukkig kan Halle wel op de steun rekenen van verschillende celebrities, waaronder haar naamgenoot Halle Berry.

Wie wordt Ursula?

De opnames van de film starten begin volgend jaar. Nog niet alle acteurs en actrices zijn bekend. Volgens geruchten zal Halle op de ste staan met Jacob Tremblay (als het visje Botje), Awkwafina (als meeuw Jutter) en Melissa McCarthy (als zeeheks Ursula). Al liet zangeres, rapper en actrice Lizzo ook weten interesse te hebben in de rol.

Bron: flair.be

Het bericht Deze actrice wordt Ariel in ‘De Kleine Zeemeermin’, maar krijgt meteen bakken kritiek verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels