HomeNieuwsEntertainmentCamille uit ‘#LikeMe’: “Ik was bang voor negatieve reacties”

Camille uit ‘#LikeMe’: “Ik was bang voor negatieve reacties”

De Ketnet-musicalreeks ‘#LikeMe’ loopt als een trein, en dat is mede dankzij Camille Dhont. Zij speelt de rol van de stoere Camille. Door haar plotse bekendheid, wordt ze regelmatig herkend, maar Camille blijft met beide voeten op de grond.

Camille Dhont is nog maar 17, maar de West-Vlaamse timmert al stevig aan een carrière als actrice en zangeres. In ‘#LikeMe’ vertolkt ze de rol van Camille, een feeks die het leven van hoofdrolspeelster Caro zuur maakt.

Duizenden mensen in de rij

In het echte leven volgt de West-Vlaamse actrice woordkunst/drama in het zesde middelbaar. En door haar rol in ‘#LikeMe’ krijgt ze heel wat aandacht. “Mijn vriendinnen op school zeggen dat ik nog altijd dezelfde ben. Maar ik word nu wel herkend op straat, natuurlijk. En onlangs in een shoppingcenter, waar we voor de eerste keer optraden, stonden er duizenden mensen op ons te wachten. Op het moment zelf besefte ik dat niet echt, ik vond ’t vooral heel gezellig. Pas toen ik achteraf de foto’s zag, dacht ik: wow!”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Weinig haters

Toch had ze in het begin schrik voor de reacties, want op voorhand weet je niet hoe je overkomt op televisie. “En als je dan in ‘t echt ook Camille heet… Ik was aanvankelijk wel een beetje bang voor negatieve reacties, maar er zijn echt heel weinig haters. De kinderen begrijpen Camille echt wel. Ze is niet door en door slecht, ze is vooral heel onzeker. Gaandeweg is ze ook wat softer geworden. Ik vind de reacties van de kijkers vooral heel schattig. Ik krijg evenveel reacties van jongens als van meisjes”, klinkt het.

Bijna geen rol in ‘#LikeMe’

Het heeft niet veel gescheeld of Camille was niet te zien in ‘#LikeMe’. Door haar gedrevenheid kreeg ze de rol alsnog te pakken. “Ik was er niet door bij de eerste auditie. Mijn West-Vlaams accent was echt veel te erg. Maar ik heb er hard aan gewerkt, door dictie te volgen. En ik heb er zang- en dansles bijgenomen. De tweede keer was het dan wel bingo”, legt ze uit.

Op zondag 7 april treedt de volledige cast van ‘#LikeMe’ op in een uitverkochte Lotto Arena.

Het bericht Camille uit ‘#LikeMe’: “Ik was bang voor negatieve reacties” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels