HomeNieuwsEntertainmentPrecies 25 jaar geleden stapte Kurt Cobain uit het leven

Precies 25 jaar geleden stapte Kurt Cobain uit het leven

Op 5 april 1994 stapte Kurt Cobain, frontman van de grungeband Nirvana, uit het leven. Zijn lichaam werd pas drie dagen later gevonden: een geweer en zelfmoordbrief vormden de stille getuigen van het drama dat zich had afgespeeld in zijn huis in Seattle. Hij vervoegde zo de beruchte ’27 club’. 25 jaar later is het tijd voor een terugblik.

Onbegrepen muzikant, wereldberoemde cultleider

Kurt Cobain is allesbehalve een nobele onbekende. In 1987 stond hij samen met Krist Novoselic en Aaron Burckhard aan de wieg van Nirvana. Die grungeband werd al snel het symbool van Generatie X en Cobain zelf schopte het haast tot cultleider. De zanger had daar moeite mee; hij was van mening dat zijn artistieke visie fout werd geïnterpreteerd door het publiek. Bovendien stond vaak niet zijn muziek, maar zijn turbulente privéleven in de kijker. Tijdens zijn laatste levensjaren werd de tol van de roem hem te veel. Zijn heroïneverslaving en aanslepende depressie leidden uiteindelijk tot zijn dood.

Onbekende pareltjes

Nirvana en Cobain verwierven vooral bekendheid door het album Nevermind. Met name ‘Smells Like Teen Spirit’ brak door bij het grote publiek. Zijn repertoire gaat echter verder dan dat en telt heel wat minder bekende pareltjes. Geen betere dag om die in de kijker te zetten dan 5 april, exact 25 jaar na zijn dood. Van het haast vooruitziende ‘The Man Who Sold the World’ tot het al even tragische ‘You Know You’re Right’: deze nummers zijn perfect om de stilte te doorbreken. Ook vandaag nog blijft Cobain een relevant icoon. Zijn repertoire is een verplicht nummer(tje) voor elke muziekliefhebber.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813 of online via www.zelfmoord1813.be.

The Man Who Sold the World

About a Girl

Sappy

I Just Want to Sleep

You Know You’re Right

Het bericht Precies 25 jaar geleden stapte Kurt Cobain uit het leven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels