HomeNieuwsBizarWTF. Je kunt jezelf nu levend laten begraven voor 50.000 euro

WTF. Je kunt jezelf nu levend laten begraven voor 50.000 euro

Levend begraven worden: voor de meeste mensen is het hun ergste nachtmerrie. Maar voor wie het toch graag eens wil proberen, biedt een Russisch bedrijf nu een echte ‘begrafenis-experience aan’. Voor de luttele som van 3,5 miljoen roebel (meer dan 50.000 euro) blijf je een uur onder de grond, en zou je zo «je angsten onder controle krijgen».

Het bedrijf biedt twee opties aan. De eerste is een ‘online begrafenis’, waarmee je voor slechts 15.000 euro je eigen begrafenisplechtigheid kan meemaken via het wereldwijde web. De ervaring wordt aangeprezen als «stresstherapie voor je angsten». Voor de tweede optie moet je naar Sint-Petersburg vliegen, om daar eerst je begrafenisplechtigheid bij te wonen en daarna levend begraven te worden. Je mag wel niet onder de grond blijven liggen, want na ten hoogste een uur word je verplicht weer «tot leven gewekt». Dit zou je «verlangen om te leven» helemaal hernieuwen.

Veilig?

Yakaterina Preobrazhenskaya, de vrouw achter het Russische bedrijf, beschrijft de ervaring op Instagram als «een echt symbool van het gevecht voor jezelf en je eigen gelukkige toekomst.» Klinkt euh, bijzonder, maar is dat wel veilig? Preobrazhenskaya claimt van wel als je maar een uur onder de grond blijft: «We willen onze klanten niet blootstellen aan onnodige risico’s. Wetenschappers hebben berekend dat de begraven persoon over genoeg zuurstof beschikt om tot 5,5 uur te overleven.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wtf-je-kunt-jezelf-nu-levend-laten-begraven-voor-50000-euro

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels