Vind ons op

Zita

Bizar

WOW. Ongeziene beelden tonen hoe orka witte haai verslindt (video)

Indrukwekkende dronebeelden van een orka die een witte haai opvreet zijn viraal gegaan. Volgens wetenschapper Alison Towner zijn het «historische beelden»: «Het zijn de allereerste beelden ooit van een orka die jaagt op een haai.» Dat zegt ze aan The Daily Beast, die als eerste de beelden te zien kregen.

De orka en de witte haai zijn allebei zeewezens die tot de verbeelding spreken. Orka’s kunnen tot 5.000 kilo zwaar worden, en zijn ongeveer 10 meter groot. Witte haaien kunnen rekenen op een lengte van 5 meter. Ze staan allebei bekend als genadeloze roofdieren.

In nieuwe waanzinnige beelden is te zien hoe de twee gigantische beesten elkaar te lijf gaan, en hoe de witte haai uiteindelijk het onderspit delft. De orka’s maakten hun slachtoffer in de Mosselbaai in Zuid-Afrika. De orka bijt in de witte haai, in de buurt van de lever. Daarbij verliest de witte haai grote hoeveelheden bloed. Daarna neemt de orka zijn slachtoffer mee onderwater.

Viraal

«Dit is een van de mooiste stukjes natuurgeschiedenis die ooit gefilmd werden», zegt Alison Towner. Zij voert al vijftien jaar onderzoek naar de witte haai, en publiceerde onlangs een paper over het zeldzame fenomeen van orka’s die het op witte haaien munten.


«Het zijn ’s werelds eerste dronebeelden van een orka die jaagt op een witte haai. Het is de eerste keer in Zuid-Afrika dat we het fenomeen kunnen documenteren en bewijzen. Deze beelden zullen sowieso viraal gaan.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-ongeziene-beelden-tonen-hoe-orka-witte-haai-verslindt-video

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top